Navigace+

Zelené potraviny od Vendy pro Váš zdravý životní styl

Publikováno: Září 2015

Zelené potraviny Ječmen a Chlorella pomáhají zdraví, detoxikaci, omlazení. Zelené potraviny očišťují organizmus, doplňují živiny, vitamíny a aminokyseliny.

Druh realizace: Web design, Grafický návrh, Fotografování, Logotyp, Internetový obchod, e-shop, Responzivní design, SEO, Správa webu, Redakční systém, Web hosting, Tvorba textů

Štítky: , , , , ,

Autor: and

Publikováno:

Aktualizováno:

Co je nového na Zelené potraviny od Vendy?

100% čisté přírodní produkty

Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci!

Divka-s-napojem-Jecmen-300px

„Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci!“ Je rčením mého táty, kterým se řídil celý život.

V současné době se lidé začínají stále více zajímají o kvalitu svého života a tudíž i stravu. Největší negativní nárůst nyní zažívá palmový olej. Najednou zjišťujeme, že je „nacpán“ prakticky všude. Kolik let běží v televizi reklama na Nutellu, bez níž se nenasnídáte vy ani vaše děti!

Do vědomí lidí naštěstí již hodně proniklo, že tělo, aby mohlo kvalitně fungovat, potřebuje vyčistit a získat živiny z kvalitní stravy. K tomu jsou velmi vhodné Zelené potraviny. Na našem trhu jsou již léta. Jen se rozhodnout a najít ty pravé.

Je totiž obrovský rozdíl v kvalitě. V poslední době trh zaplavila Chlorella z Číny. Srovnáním kvality Chlorelly z Thajwanu a z Číny se zabývám ve svém článku, který jsem publikovala zde na blogu. Čínská Chlorella je až desetkrát levnější, než kvalitní Chlorella z Tchaj-wanu. A proč to tak je? Odpověď je jasná, jedná se o velmi nekvalitní surovinu.

Někteří dovozci nedbají na kvalitu, ale hlavně na výdělek!

Tak proč naše tělo zatěžovat dalšími balasty? Kvalitní Zelené potraviny mají našemu tělu pomáhat!

Pokud se rozhodnete pro zařazení Zelených potravin do vašeho jídelníčku, prozkoumejte nejprve z jakých oblastí světa pocházejí.

Chlorella a Ječmen Royal Pharma vám zaručují kvalitu!

A teď já: „Nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci!“

Autor:
Publikováno: 15. 5. 2016

Zelené potraviny od Vendy PF 2016

Přeji Vám krásné Vánoce, buďte zdraví a šťastní.

pf2016-web-zp

Autor:
Publikováno: 23. 12. 2015

Chcete mít pěkné tělo?

Zelené potraviny, spodní prádlo FarmaCell a pohyb Vám k němu pomohou!

Zelené potraviny Vaše tělo vyčistí a dodají Vám živiny a energii. Pokud jste se navíc rozhodli i nějaké to kilo shodit, můžete jedno jídlo denně nahradit Zelenými potravinami.

Prádlo FarmaCell způsobuje, že už jen pouhým nošením dochází k redukci tukových depozit. Navíc podporuje odplavení přebytku toxinů, protože unikátní struktura prádla působí na tělo mikromasáží. Účinek se samozřejmě zvyšuje, pokud přidáme vhodnou pohybovou aktivitu.

Pokud jste se rozhodli pro své zdraví a krásnu něco udělat, bez pohybu to samozřejmě nejde.

neni-nad-to-vylezt-na-kopec

Jsem již 15 let instruktorkou powerjógy a zdravotní tělesné výchovy a díky těmto aktivitám jsem získala velkou pohyblivost. Chcete-li navíc ještě zredukovat svoji váhu, je k tomu potřeba i aerobní zátěž. Nemyslím tím přímo hodiny aerobiku či zumby, ale třeba delší a svižnější procházky, které mohou být i se stále více populárními hůlkami - Nordic walking.

Co na sebe? Ženy by měly určitě při pohybových aktivitách nosit pohodlnou, ale i pevnou podprsenku. Velmi vhodné jsou podprsenky Oakeysi.

Produktová řada FarmaCell obsahuje různé druhy kalhotek (spodního prádla všeobecně). Jejich použití samozřejmě záleží i na ročním období. V létě kraťásky na kolo a v zimě dlouhé kalhoty s vysokým pasem, jako spodní vrstva, na lyže či běžky.

Nátělník nebo tričko s dlouhým rukávem je také velmi efektivní v boji s tukovými polštářky a s celulitidou.

Muži mohou nosit tvarující pás běžně pod oblečením, tak i například do posilovny.

S výběrem vhodného prádla a velikosti Vám ráda pomohu. Samozřejmě také i s užívaním Zelených potravin.

Zelené potraviny + spodní prádlo FarmaCell + vhodný pohyb = úspěch zaručen!

Autor:
Publikováno: 14. 12. 2015

Užívání zelených potravin

Je velmi užitečné užívat ječmenřasu současně a dlouhodobě. Jejich účinek se společným užíváním několikanásobně zvyšuje.

pijeme-napoj-z-mladeho-jecmene

Užívání JEČMENE a CHLORELLY Royal Pharma:

Začněte svůj den s Ječmenem! Lžičku ječmene rozpusťte ve 1,5 - 2dcl studené vody (nejlépe v šejkru). Užívejte 2× až 3× denně, nejlépe nalačno a 20 min. před jídlem. Takto se nejlépe vstřebají všechny látky. Nemocní a staří lidé mohou dávku zdvojnásobit.

  • Se zvýšením dávky je možné zvýšit množsví vody.
  • Doporučujeme nemíchat s teplou vodou – teplota od 50°C ničí enzymy.
  • Možno míchat se zeleninovými a ovocnými šťávami, studeným čajem a pod.
  • Doporučujeme nemíchat kovovými předměty, použijte praktický plastový shaker a lžičku Royal Pharma!

Chlorelly je doporučeno užívat cca 20 tablet denně. Začněte 2x denně po 2 tabletách a postupně nastoupejte, do 14 dnů na 3 × 7 tablet denně. Pokud například nesnídáte nebo nevečeříte, dejte si bez obav Chlorellu místo jídla.

doporucene-davkovani-chlorella

Chlorellu je vhodné brát během jídla nebo po jídle, ale vždy s alespoň hodinovým odstupem od klasických léků!

Pokud užíváte nějaké léky, dejte jim asi tak hodinový odstup, protože pro tyto zelené potraviny jsou chemikálie odpadem a snaží se je z těla vyloučit. Jinak žádná výrazná nesnášenlivost Chlorelly s léky není známá.

Při užívání Zelených potravin je nutné dodržovat dostatečný pitný režim!

Pokud řasu začnete užívat pozvolna, aby si trávicí trakt zvykl na účinky její vlákniny, dostatečně ji zapíjíme, pak se u většiny uživatelů nesetkáváme s vážnějšími problémy spojenými s jejím užíváním.
Občas se ale zdá, že řasa má jakoby po slibném počátečním působení proti zácpě, opačné účinky.

JAK SI TO VYSVĚTLIT?

Tady je řada možností, proč se to stává. Tou nejčastější a již dříve zmiňovanou příčinou je nedostatečný pitný režim. A to jak celkový, tak při zapíjení samotné řasy.
Je třeba zohlednit skutečnost, že se v případě tablet jedná o sušinu, která na své rozpuštění potřebuje dostatek tekutiny. Pokud tedy máme celkově špatný pitný režim, tak i přesto dostatečné zapíjení tablet řasy, dojde k rychlejšímu vstřebávání tekutiny do celkově dehydratovaného organismu a na rozpuštění tablet chlorelly jí pak už zbývá málo. Pokud řasu zapíjíme nedostatečným množstvím vody, pak je výsledný stav pochopitelně ještě horší. Podle osmotického spádu si rozpuštěné tablety začnou stahovat tekutinu z okolí a "zácpa" je na světě.

Obecně platí, že dostačující dávka zelených potravin pro každého z nás je taková, která trvale způsobuje nazelenalé zabarvení stolice.

Zelené potraviny doporučujeme užívat aspoň 3 - 6 měsíců, kdy dochází k detoxikaci těla.

Ideální je ovšem je užívat Chlorellu dlouhodobě. Jedině pravidelné užívání zajistí dostatečný přísun potřebných živin a látek pro Váš organismus.

Dávkování zelených potravin u dětí

U dětí jsou doporučené poloviční dávky, chlorellu dávkovat 3-10 tablet denně. U ječmene taktéž půl lžičky rozpustit ve vodě 2 – 3x denně. Pokud si dají více, není třeba se znepokojovat. Rozhodně jim zelené potraviny neuškodí - spíše naopak.

dite-v-trave

V počátcích užívání zelených potravin může dojít k dočasnému "zhoršení", např.: nadýmání, únava. Zachovejte klid. Tělo konečně začíná bojovat s nepříznivými vlivy. Jde o jev přechodný, který trvá několik dnů. Po delším užíváni zhruba 3 měsíce může nastat opět zhoršení, nebo navrácení starých problémů jako je akné nebo ekzém. To se tělo čistí z hloubky, nechte tuto reakci proběhnout, nechte vyhořet staré záněty v těle.

Poznámka: U autoimunitních onemocnění je vhodné přejít na "zelenou stravu" velmi pozvolna a po poradě s lékařem.

Zelenými potravinami se nedá předávkovat, jsou přírodní a jsou to prostě potraviny, ale je zbytečné jíst kvanta, která se už nevstřebají, tedy pokud si to nevyžádá zdravotní stav a třeba nějaká viróza. V takovém případě můžete zvýšit dávky na 10 - 20 gramů (jedna tableta 200mg). Při takovýchto dávkách působí chlorella jako antibiotikum.

chlorella-a-jecmen-na-lzici

Buďte poctiví v užívání a vytrvejte

Kdo očekává zázrak při občasném „ďobnutí“ tabletky, ten se nedočká, i když i to je užitečné. Harmonizace organismu se začíná projevovat po třetím měsíci užívání. Očista vrcholí až šestý měsíc. Organismus jsme ničili celá desetiletí takže naše tělo potřebuje trochu času na poděkování za zelené potraviny.

Můžete užívat i povrchově na různá poranění, vyrážku apod. Rozdrťte chlorellu a smíchejte s vodou nebo nějakou léčivou pastou a potřete. Nebo chlorellu rozkousněte a ranku si olízněte.

Na noc si můžete dát tabletu do úst a pěkně cucat, prevence kazivosti a jiných problémů s dásněmi. Také je to výborně hojivé na různé ranky v ústech, po vytrhnutí zubu, aftech apod.

Autor:
Publikováno: 25. 8. 2015

Chlorella a hubnutí

Mezi největší problémy současné civilizace, které je potřeba řešit, patří obezita neboli nadváha. Přestože celosvětově narůstá tendence zlepšit pestrost a kvalitu stravy i s ohledem na přírodní zdroje, stoupá, jak ukazují světové studie, množství lidí trpících obezitou a to zejména ve státech bohatých a prosperujících, kde se očekávají lepší životní podmínky a lepší informovanost.

hubnuti-se-zelenymi-potravinami-bricho

Studie se sice liší, mimo jiné i v tom, jaké jsou příčiny obezity, ale shoda panuje v názoru, že jednou z příčin je narušení metabolismu tuků vedle stresu, výskytu plísní v organismu a špatné životosprávy.

Názor, který bere obezitu, jako následek sklonu lidí k lenosti, není úplně správný, protože komplexní charakteristika obezity není doposud vyjasněná. Proč si organismus ukládá tuky, když je přirozené je zpracovat? Jakou roli přitom hraje kvalita tuků a sport, nebo chcete-li, fyzická aktivita? Studie zabývající se touto problematikou nejsou zdaleka u konce.

Podle našich zdrojů jsme přesvědčeni, že sport může roztáčet organismus a následně zlepšit jeho metabolismus. Zároveň to však může vést k dalšímu poškozování organismu, bereme-li v úvahu, že spalováním tuků se produkuje hodně jedů a volných radikálů, které už tělo řešilo dříve tak, že je ukládalo do tukové tkáně. Také teorie zakládající se na tom, že přijímání tuků může být prostředkem proti stresu, není úplně správná. Je pravda, že tělo si z tuků vyrábí cholesterol, který se projevuje jako antioxidant odbourávající volné radikály, které vznikají v těle během různých aktivit organismu. Avšak v případě, že tělo nemá dostatek živin napomáhajících k odbourávání nadbytečného oxidovaného cholesterolu, se kumuluje v organismu a usazuje v cévách.

Dovolte tedy, abychom zde doporučili komplexní řešení tohoto problému.

hubnuti-se-zelenymi-potravinamiTělo tuky přijaté v potravě zpracuje a jejich přebytku se snaží zbavit, protože netvoří přirozenou součást jeho struktury. Představuje naopak obtíže, různá omezení a zátěže, se kterými se musí vypořádat. K tomu je ale zapotřebí kvalitních živin. Lidé trpící obezitou jedí hodně, protože nejen řeší svůj stres, ale jejich organismus si žádá živiny, které potřebuje k odbourání tuku. Také plísně zde hrají velkou roli. Ke své existenci vyžadují cukr. Lidé však sáhnou po tom horším řešení a dávají přednost chuti před kvalitou. Tím se jejich stav nemůže zlepšit.

Obezita, jak mnoho studií ukazuje, je spojena s nedostatkem bílkovin, vitaminů, minerálů a ostatních mikroživin. Odstranění obezity však vyžaduje také kvalitní metabolismus ke zpracování jedů a odpadů a jejich následné vyloučení z organismu. Obézní člověk však metabolismus většinou nemívá v pořádku.

Chlorella se tady proto jeví jako ideální potrava k doplnění živin, vyčištění těla od škodlivin, působí antioxidačně díky obsahu některých silných antioxidantů jako např.betakarotenu, zinku, vitaminu C a vitaminu E. Takovýchto antioxidantů bude tělo potřebovat během hubnutí maximální množství. Neexistuje žádná jiná známá potravina, která by mohla nabídnout nejen dodání mikroživin v takové formě, která je tělem velmi dobře zpracovatelná, ale zároveň umí odstraňovat z těla škodliviny. Zelenina může tělu dodat mnohé potřebné látky, ale její nároky na stavitelnost jsou veliké. Doporučujeme jíst co nejpomaleji a rozžvýkávat jídlo co nejdéle. Můžeme též doporučit konzumovat zeleninu lehce povařenou, pokud možno v kašovité formě a to z toho důvodu, že potrava, není-li již v ústech dobře propracovaná, nemůže být dobře strávena a může dojít k hnití jejích nerozrušených částí v trávicím traktu. Neznamená to tedy, že zelenina a chlorella si konkurují. Naopak, mohou se velmi dobře doplňovat.

Co však doporučujeme omezit, nebo nejlépe úplně vynechat jsou tyto potraviny: přepálený rostlinný tuk (vznikající při fritování a smažení), káva a černé a uměle aromatizované a přibarvované čaje, nápoje s obsahem cukru, barviv, příchutí a různých konzervačních látek (čtěte pozorně složení na obalech) a samozřejmě sladkosti všeho druhu obsahující rafinovaný cukr.

Pozor, nevynechávejte ovoce. Cukr v něm obsažený není škodlivý, uvolňuje se pomalu. Ovoce zároveň obsahuje další látky, které se podílejí na jeho zpracování. Navíc obsahuje i vlákninu důležitou k trávení a jiné potřebné látky.

cerstve-zelene-potraviny

Na závěr bychom mohli zrekapitulovat naše doporučení spojená s hubnutím:

  • obezita je většinou spojena s poruchou metabolismu tuků a přítomností plísní v organismu,
  • ukládání tuků v těle je zapříčiněno nedostatkem živin podílejících se na jejich zpracování,
  • chlorella je ideálním zdrojem živin, které pomohou tělu zpracovat tuky a zároveň tělo čistí,
  • fyzická činnost je důležitá kvůli rozproudění krve a rozběhnutí metabolismu, je třeba ji však přidávat pomalu,
  • hubnutí by nemělo probíhat rychle, ani díky hladovce, je důležité si vybírat kvalitní potraviny,
  • Je nutné dodat mikroživiny, které organismu pomohou vypořádat se s nadváhou,
  • díky chlorelle je možné dosáhnout kvalitního spalování tuků a cukrů bez vzniku jedovatého odpadu.
Autor:
Publikováno: 24. 8. 2015

Zelené potraviny při těhotenství a kojení

Zelené potraviny jsou v těhotenství tím nejpřirozenějším doplňkem,který si může budoucí maminka vybrat. Plně a vhodně nahrazují dnešní syntetickévitamíny doporučované pro dobu těhotenství a kojení.

Během prvních tří měsíců života potřebuje miminko přibrat stejnou váhu, jako za celou dobu těhotenství. A to vše pouze z mléka, tedy z těla matky. Matka musí mít dostatek výživných látek nejen pro miminko, ale i pro sebe, aby měla dost sil na opatrování miminka.

tehotna-zena-pije-mlady-jecmen

Zelené potraviny v těhotenství a kojení, účinky:

Výrazně zvyšují imunitu maminky i miminka, podporuje hojení po porodu

  • Ječmen obsahuje až 21 živých enzymů. Enzymy výrazně ovlivňují imunitu jak maminky, tak pokládají základ imunitnímu systému miminka.
  • Enzymatická výbava Ječmene urychluje hojení ran po porodu a zrychluje se významně i obnova krevní ztráty.

Adaptogen - harmonizují

  • tehotna-zena-s-kvetinouUvádí tělo do přirozené rovnováhy. Je to tím, že se díky zeleným potravinám do těla dostane veškerá nutrice, že se tělo odkyselí a detoxikuje. Tato trojkombinace způsobí, že si tělo vzpomene na své zázračné samo-uzdravovací schopnosti a dostane se tak do harmonického stavu. Jaký jiný stav je pro přípravu na porod a mateřství ideálnější, než je harmonický stav těla a psychiky?
  • Hormonální výkyvy maminky nejsou tak výrazné.

Odkyselují tělo

  • Uvádí stresem a stravou překyselené tělo do acidofilní rovnováhy – tedy upravuje pH jak matky, tak miminka do optimálních hodnot.
  • pH mladého ječmene je stejné, jako pH mateřského mléka.
  • V kyselém prostředí vznikají a přežívají veškeré nemoci, překyselení narušuje tělesnou harmonii.

Zlepšuje krevní obraz maminky (hlavně železo a cholesterol)

  • Z krve těhotné ženy se buduje základ krve miminka. Maminka se musí o svou krevní výbavu s miminkem podělit. Pokud maminka nedoplňuje látky, které pozitivně ovlivňují krvetvorbu, a pak jí odevzdaný materiál schází. S kvalitou dnešní stravy se ukazuje, že většina těhotných žen je dnes lehce, nebo středně anemická (chudokrevná), část těhotných je anemická těžce. Užíváním kombinace zelených potravin lze tuto disharmonii výrazně vylepšit.
  • Anorganické železo, které se těhotným ženám běžně doporučuje, způsobuje často trávicí potíže – od bolestí žaludku až po závažnou zácpu – o nepříjemném zápachu stolice nemluvě. A ve výsledku je v lepším případě železo v krevním obrazu hraniční, často tato „léčba“ nezabírá.
  • Zelené potraviny sice obsahují oproti syntetickému železu výrazně méně železa na gram své váhy, zato obsahují všechny souvztažné látky, které pomáhají železo v těle vstřebat a tedy téměř bezezbytku využít. Navíc železo v nich obsažené je v organické a tedy výrazně lépe vstřebatelné formě. Odpadá i nepříjemnost se zácpou, protože Zelené potraviny upravují trávení.
  • Chlorella pyrenoidosa bsahuje největší procento chlorofilu na gram váhy z celé rostlinné říše. Chlorofil má vlastně stejnou strukturu, jako hemoglobin – krevní barvivo, jen jeho hlavním kovem je hořčík, místo našeho železa. Proto při příjmu dostatku chlorofilu dochází k prokazatelnému, výraznému posunu v kvalitě krevního obrazu.

jsou zdrojem všech vitamínů, minerálů a stopových prvků

  • Doplňují do těla matky, co miminko v těhotenství odčerpává.
  • 1 dávka (denně se doporučují užívat dvě) obsahuje tolik nutričních látek a enzymů, jako 2 kg bio brokolice.
  • V rámci priorit přírody má dítě v těle matky vždy přednost, pokud se jedná o výživu. Má to logiku, protože z toho, co miminko při prenatálním vývoji načerpá, bude žít pak celý život. Dostatek vápníku do vznikajících kostí, nebo železa pro krvetvorbu, je zkrátka v prenatálním období rozhodující pro celou jeho budoucnost. Tedy má – li matka v těle málo železa, nebo vápníku, přednost dostane dítě a matka strádá. Proto zvýšená kazivost zubů v těhotenství, proto je tolik těhotenských anemií, proto tolik osteoporóz a bolavých zad „po dětech“.

Zelené potraviny doplní vše, co je pro vývoj miminka, ale i pro maminku, nezbytné

  • spici-mimino-v-deceTěhotenské anemie, i ty, které nejsou řešitelné anorganickým (syntetickým) železem dodávaným v tabletkách, se zelenými potravinami ztrácejí, nebo alespoň výrazně zlepšují.
  • Zelené potraviny jsou mnohem rozumnějším řešením, než synteticky vyráběné těhotenské vitamínové preparáty. Na rozdíl od umělých těhotenských potravních doplňků Zelené potraviny nikdynezapříčiní zvýšenou porodní váhu miminka.

Bezpečně odvádí toxiny z těla

  • Ječmen i Chlorela pyrenoidosa jsou přirozeně detoxikační produkty. To znamená, že nejen že tělo vyživí, ale také ho šetrně a kontinuálně detoxikují. Nemusí však jít jen o cílenou, časově omezenou a řízenou velkou detoxikaci těla (ta v období těhotenství není příliš vhodná), ale o stabilní šetrné odvádění toxinů, které denně v malých dávkách přijímáme do těla z vody, potravin i vzduchu.
  • Chlorela Pyrenoidosa má zvláštní vlákninu, která na sebe váže kumulativní jedy a těžké kovy, které se běžně z těla vyloučit nedají. Kumulativní jedy si tělo uschovává (kumuluje) v místech, kde nám mohou co nejméně ublížit – ukládá si je tedy do tukových tkání a do kloubů. Tam jsou nejméně život ohrožující. Běžně není možné tyto toxiny z těchto úložišť vydolovat. Chlorella pyrenoidosa to umí. Na svou vlákninu NEVRATNĚ naváže tyto jedy a bezpečně je odvede z těla stolicí.
  • Pozor – tím, že se kumulativní jedy ukládají v tucích, jedinou jejich přirozenou cestou ven z těla matky je mateřské mléko (přes placentu se k miminku nedostanou, ta působí jako kvalitní filtr). Mlékem se ale k miminku dostanou. Je proto nanejvýš vhodné zařadit chlorellu pro dobu kojení, ideálně již během těhotenství, aby v době kojení již byla většina kumulativních jedů z těla venku.

Díky CGF růstovému faktoru podporuje správný vývoj a růst miminka, nezvyšuje porodní váhu.

  • CGF růstový faktor, obsažený v Chlorelle pirenoidose má blahodárné účinky na obnovu buněk. Pomáhá lidskému tělu k rychlejší obnově buněk (ne k jejich rychlejšímu růstu), tedy k omlazování organismu. Říká se, že se lidské tělo jednu za 7 let vlastně úplně celé vymění.. čím jsme ale starší, tím se tento proces více zpomaluje a tělo stárne. CGF růstový faktor výrazně podporuje včasnou obnovu buněk. U vývoje miminka podporuje jeho správný vývoj a dobrou porodní váhu.
  • Místo běžných syntetických těhotenských multikomplexů užívejte v tomto překrásném období přírodně čisté a komplexní Zelené potraviny. Uděláte tak to nejlepší, co pro sebe i své miminko v rámci výživy můžete udělat.

Nejlepší variantou je začít užívat Zelené potraviny ještě před otěhotněním. Tělo budoucí maminky se tak zharmonizuje, vyčistí a nutričně připraví na příchod miminka již předem. Pokud se tak nestalo, nevadí, nikdy není pozdě. Zařazením Zelených potravin během těhotenství je možné mamince i miminku velmi pomoci.

tehotenstvi-ultrazvuk

Autor:
Publikováno: 23. 8. 2015

Posilte imunitu, bojujte s únavou díky zeleným potravinám

Zelené potraviny Mladý ječmen a Chlorella pyrenoidosa jsou přírodní doplňky stravy a jsou vhodné pro všechny, komu záleží na tom, aby jejich tělo zůstávalo v dobré kondici, hledají způsob, jak svému tělu pomoci udržet vlastní obranyschopnost!

Obsahují velké množství antioxidantů, vitamínů, minerálů a enzymů, které jsou potřebné pro správnou funkci našeho těla.

ZELENÉ POTRAVINY MAJÍ KOMPLEXNÍ ÚČINEK NA ORGANISMUS:

  • čistí jej
  • posilují imunitu a obranyschopnost organismu
  • pomáhají při zácpě a upravují trávení
  • doplňují tělu minerály, vitaminy, stopové prvky a antioxidanty
  • snižují riziko infarktu a rakoviny
  • podporují tvorbu červených krvinek

Chlorella má navíc silné detoxikační účinky – váže toxický odpad ze stravy, který se ukládá v těle, a odvádí ho z těla ven.

Mladý ječmen má schoponost vyrovnávat pH organismu.

zazivani

Dnešní chemicky upravovaná strava, náhražky, éčka a další způsobují, že je naše tělo v překyseleném stavu. Překyselení organismu je dnes jednou z nejnebezpečnějších civilizačních chorob.

Zelené potraviny jsou vhodné nejen pro všechny bez ohledu na pohlaví a věk, ale i jsou i důležitou součástí jídelníčku sportovců, těhotných a kojících maminek. Jsou také vhodné pro ty, kdo mají oslabenou imunitu a často se potýkají s virovým onemocněním.

Neobsahují lepek a jsou vhodné i pro diabetiky. Zelené potraviny, jsou výbornou volbou pro všechny, kdo neholdují zelenině. Při užívání se doporučuje kombinace jak Mladého ječmene, tak i Chlorelly pyrenoidosy.

Opravdu kvalitní zelené potraviny pocházení z organické zemědělské produkce, kde se k pěstování používají pouze přírodní postupy a principy bez použití chemie a hnojiv.

U Zelených potravin hraje významnou roli jejich zpracování. U Chlorelly pyrenoidosy je důležité, aby její buněčná stěna byla narušená procesem, který zaručí její až 80% vstřebatelnost. U Ječmene je nejkvalitnější sušená šťáva z ječmene oproti usušeným a rozemletým listům.

Kvalitní zelené potraviny nabízí na českém trhu společnost Royal Pharma s.r.o.

Produkty Ječmen Royal Pharma a Chlorellu Royal Pharma můžete nakoupit v mém e-shopu.

Autor:
Publikováno: 22. 8. 2015

Zelené potraviny pro sportovce

V současné době jsou na sportovce, zvláště ty vrcholové, kladeny stále vyšší a vyšší nároky. Jsou pod velkým tlakem na výkon – ať už pod vlastním, nebo ze strany trenérů. Pokud jste českým reprezentantem ve fotbalu, nebo hokeji, pravděpodobně budete mít svého výživového poradce, maséra a psychologa. Pokud jste ale „pouze řadovým“ vrcholovým sportovcem, byť třeba na špičce svého oboru, je starost o zdraví, kondici i psychiku jen na Vás, v lepším případě i na Vašem trenérovi.

Mnozí sportovci svou však výživu zanedbávají, nepovažují ji za důležitou. Ta je však nejen po výkon, ale i pro zdraví sportovce naprosto klíčová, stejně tak, jako pravidelná regenerace (masáž, sauna, výřivka, spánek).

posilovna

PROČ JE DŮLEŽITÉ, ABY BYLY ZELENÉ POTRAVINY SOUČÁSTÍ JÍDELNÍČKU SPORTOVCE?

  • tenisJsou komplexním zdrojem vitamínů, minerálů a stopových prvků ve vyváženém poměru a v dokonale a v lehce vstřebatelné formě.
  • Obsahují velmi účinné antioxodanty (především pak superoxydismutasa a glykosylisovitexin), které chrání svalové a vazivové buňky před poškozováním volnými kyslíkovými radikály, které vznikají při každé sportovní zátěži.
  • Obsahují aminokyseliny, které jsou zárukou podpory tvorby svalové tkáně.
  • Obsažené enzymy v mladém ječmeni příznivě ovlivňují metabolické pochody, působí proti zánětům, otokům, podporují a až o polovinu zkracují rekonvalescenci po úrazech (nejen pohybového systému) a po operacích.

Zelené potraviny jsou zásadotvorné, především Mladý ječmen odstraňuje překyselení organismu a podporuje odbourávání kyseliny mléčné, prodlužuje aerobní svalovou činnost. Pokud Ph krve začne klesat směrem ke kyselosti, pociťujete únavu a začínají vznikat různé nemoci.

  • fitnessMolekula chlorofylu až na centrální atom (hořčík) je totožná s molekulou hemoglobinu (železo - centrální buňka) a pouhou záměnou těchto prvků se rychle obnovují červené krvinky.
  • Jsou zdrojem bohaté a čisté energie, jak pro vytrvalostní, tak i pro nevytrvalostní a silové sporty.
  • Působí jako adaptogen, upravují a harmonizují činnost organismu a jeho jednotlivých systémů a orgánů.
  • Výrazně zkracují rekonvalescenci a regeneraci sil po náročných zátěžích a výkonech.
  • Podporují pitný režim sportovce – Mladý ječmen se pije ve formě džusu.

Zelené potraviny neobsahují žádné konzervační látky, pojidla, či jiné sloučeniny. Neobsahují žádné zakázané či sledované látky z hlediska případné antidopingové kontroly.

Autor:
Publikováno: 21. 8. 2015

Trend třetího tisíciletí - Zelené potraviny

Jestliže je pro vás pojem „Zelené potraviny“ nový a marně si lámete hlavu nad tím, co může být na okurce, cuketě nebo zelené paprice nového a trendového, pak nezoufejte. Donedávna bych si hlavu lámala asi stejně jako vy. Jenže jsem se dostala vzhledem ke svým zdravotním komplikacím právě k zeleným potravinám a jejich účinky mě naprosto ohromily.

zelene-potraviny-vahy

Příroda je mocná čarodějka a naše tělo vybavila tak, aby bylo schopné poprat se s řadou obtíží. Ovšem tak jako auto nepojede, když nebude mít benzin, olej apod., tak naše tělo není schopné fungovat, nemá-li k dispozici vše potřebné. Vlivem tepelných a chemických úprav je naše strava totiž ochuzována o značně důležité látky. Nehledě na to, že řada potravin přijde o důležité a zdraví prospěšné živiny ještě dříve, než se dostanou k nám na stůl.

Můžeme se snažit sebevíce, můžeme nakupovat sebelepší zeleninu, ale nikdy nebudeme schopni dostat z ní opravdu všechny živiny a vitaminy, které nabízí. Důvod? Nastrouháte-li si například ředkvičku, tak již po pěti minutách na vzduchu klesne její obsah vitaminu C na polovinu. Potraviny dramaticky ztrácejí vitaminy (zvláště pak B1 a B2) také vařením – v Mladém ječmeni, který tyto vitaminy obsahuje, zůstávají téměř nedotčené.

ZELENÁ JE DOBRÁ

Hned v úvodu vás musím upozornit, že se opravdu nebude jednat o zástupce zeleniny se zeleným nádechem, nýbrž o produkty, které se nacházejí někde na pomezí potravinových doplňků a potravin. Zelené potraviny mají komplexní účinek na organismus – čistí jej, hojí záněty, podporují obnovu střevní flóry, doplňují tělu minerály, vitaminy, stopové prvky a antioxidanty.

Zdraví je pro nás pochopitelně velmi důležité, a pokud chceme zachovat jeho přirozenou kvalitu, pak bychom mu měli pravidelně dodávat dostatek živých ekologicky pěstovaných živin s dostatkem vitaminů. Poslední výzkumy ukázaly, že Chlorella pyrenoidosa s Mladým ječmenem jsou doslova „napumpovány“ živinami, které nám v dnešním moderním světě scházejí. Budeme-li konzumovat opravdu plnohodnotnou zeleninu, můžeme svůj život výrazně zkvalitnit.

Stejně tak, chceme-li, aby naše tělo bylo odolné a mělo sílu bojovat proti nepříznivým vlivům a nemocem, musíme mu dodat potřebné živiny. Nemoci jsou totiž důsledkem nerovnováhy v těle, ovšem právě zelenina a látky v ní obsažené dokážou nesmírně důležitou věc – vážou na sebe obrovské množství škodlivin.

Proč tedy zelené potraviny konzumovat?

…protože jde o čistou a kvalitní zeleninu, která je schopná dodat tělu to, co se mu z tepelně a chemicky upravených potravin nedostává.
…protože jen tělo s dostatkem živin a vitaminů může fungovat, jak má.

napoj-z-mladeho-jecmene

Zelené potraviny vám pomohou řešit problémy s parodontózou, s nadváhou, se záněty, s chudokrevností, s dlouhodobými střevními problémy, s vleklými a stále se vracejícími angínami, s vysokou hladinou cholesterolu, se štítnou žlázou, s pálením žáhy, s kožními chronickými problémy, s lymeskou boreliózou… Vhodná je pro vás, také pokud si rádi dopřáváte smažená a mastná jídla, rádi se opalujete, kouříte, jste vegetariáni a obáváte se, že vaše strava není dost pestrá, hodně pracujete a jste přepracovaní, aktivně sportujete… a při spoustě dalších a dalších zdravotních komplikací či více náročných aktivitách, kdy je potřeba tělu dodat sílu a chuť bojovat.

Lidské zdraví je závislé na plynulém přísunu čerstvých živin, a to jak rostlinného, tak živočišného původu.

Mluvíme-li o Zelených potravinách, máme na mysli Mladý ječmen a sladkovodní řasu Chlorellu pyrenoidosu. Čím jsou tyto potraviny odlišné? Výrazně vyčnívají svými vlastnostmi nad všemi ostatními potravinovými doplňky a i nad potravinami samotnými.

Důležité je ovšem zmínit to, že tento druh potravin neslouží jako klasický lék a rozhodně proti ničemu ve vašem těle nebojují. Jedná se spíše o velmi silné harmonizátory vašich tělesných procesů. Takže pokud máte pocit, že si vaše tělo žádá zlepšení kvality buněk, pak rozhodně neváhejte.

Mezi nejdůležitější vlastnosti zelených potravin patří bezesporu lehce zásadité pH (7,5), podpora obnovy normální střevní mikroflóry a výrazné antioxidační působení.

ŘASA CHLORELLA PYRENOIDOSA

chlorella-a-napoj-z-jecmenevysoký obsah vlákniny a příznivě stimuluje nervovo-svalové ploténky v hladké svalovině střevní stěny. Tato řasa působí opravdu blahodárně na naše zažívací a vylučovací ústrojí, a to díky již zmiňovanému obsahu vlákniny, která mechanicky čistí naše střeva.

Ovšem i v tomto případě může vlivem špatného dávkování dojít k jistým problémům. Aby si trávicí trakt zvykl na účinky vlákniny obsažené v chlorele, musíme řasu dostatečně zapíjet. V opačném případě se mohou dostavit zácpy. Je to způsobeno hlavně tím, že rozmělněné tablety řasy si začnou vybírat vodu z okolí.

Velmi důležité je také správné užívání chlorely. Pokud řasu dávkujete nepravidelně, s největší pravděpodobností budete mít zácpu – tudíž nedosáhnete požadovaného efektu a patrně nabudete dojmu, že tato zelená potravina nemá žádné účinky. Odborníci doporučují podávat chlorelu třikrát denně, zejména proto, že to vyplývá z přirozených vlastností chlorely a z biorytmů našeho těla. Důležitý je proto plynulý přísun.

MLADÝ JEČMEN

mlady-jecmen-napoj-zatisiDisponuje vysokým obsahem enzymů a skutečně velkou koncentrací antioxidantů. Ve srovnání s pšenicí obsahuje 25× více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5× více železa a o polovinu méně fosforu. Za zmínku jistě stojí významné množství manganu a zinku a je dvakrát účinnější než špenát – nejucelenější zásadotvorná strava.

Tato zelená potravina obsahuje dále také vitaminy, které aktivují enzymy napomáhající při prevenci nemocí a patologických jevů. Mladý ječmen se pyšní skutečně vysokým obsahem betakarotenu, vitaminu C, E a vitaminů řady B, B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu – příbuzného vitaminu B.

Samozřejmě i v případě mladého ječmene platí, že klíčem k úspěchu je jeho pravidelné konzumování.

JAK DLOUHO UŽÍVAT ZELENÉ POTRAVINY?

Minimální doporučené dávkování udává, že v případě mladého ječmene je vhodné užívat 1–3× denně čajovou lžičku a u chlorelly 20 až 30 tablet denně rozdělených do 3–5 dávek. Jak už jsme zmiňovali, důležité je pravidelné dávkování – jedině tak můžete pocítit blahodárné účinky zelených potravin na svém těle.

Stejně tak důležité je uvědomit si, že nemůžeme očekávat okamžité a viditelné změny na svém těle, zejména pak, pokud jsme jeho „žalostnému“ stavu nevěnovali po mnoho let přílišnou pozornost. Lidé se pochopitelně často ptají, jaká doba užívání zelených potravin je optimální pro jeho opětovné nastartování. Odpověď je ovšem velmi těžká a u každého jedince nesmírně individuální, protože každý žijeme jinak, jiným způsobem se stravujeme a pohybujeme se v odlišných prostředích. Užívejte tedy zelené potraviny minimálně po dobu, kdy na vás působí negativní vlivy, tj. dlouhodobý stres, trvání nemoci či zdravotních komplikací, zlozvyky, špatné životní návyky apod.

Zelené potraviny…

  • jsou přirozeným zdrojem životně důležitých látek
  • sytí a čistí tělo
  • mají zásadotvorný vliv na organismus
  • nemají žádné vedlejší účinky
  • obsahují velké množství chlorofylu
  • mají vysoký obsah účinných antioxidantů​

NÁZOR ODBORNÍKA: MARTINA BĚHALOVÁ, NUTRIČNÍ SPECILISTKA

Zelené potraviny jsou podle mě opravdu „zázračným lékem“ a s ohledem na naše stravovací zvyklosti a prostředí, v němž žijeme, mají své nezastupitelné místo v našem jídelníčku. Mezi zelené potraviny řadíme kromě již zmiňovaného ječmene a chlorely i spirulinu, mladou pšenici nebo např. výhonky vojtěšky. Zelené potraviny si žádají trpělivost, nemůžete očekávat výsledky hned, nějakou dobu našemu organismu přece jen trvá, než se po tak dlouhé době „pročistí“ – čím větší a dlouhodobější problémy máte, tím delší bude regenerace. Buďte si však jistí, že pozitivní výsledky se dostaví u každého. Pokud budete na sobě pozorovat zhoršení kvality pleti, vlasů, změny v oblasti zažívání – nemějte obavy, je to jen důsledek očisty a takovéto projevy nebývají výrazné. Trvají obvykle několik dnů, v případě velké toxické zátěže maximálně několik týdnů.

S mladým ječmenem a chlorelou mám dobré zkušenosti jednak u svých klientů a také já sama pociťuji jeho příznivý vliv na posílení imunity a celkovou energetickou výkonnost organismu. Pokud pravidelně sportujete, zlepší se vaše fyzička – alespoň mně tedy ječmen výrazně pomohl při běhání a nepociťuji už křeče, které mě dříve nečekaně „překvapily“ po delším běžeckém výkonu.

Moje rada zní: vyzkoušejte a uvidíte sami, ale hlavně vydržte v pravidelném užívání… Začít s kúrou můžete kdykoliv.

Pravděpodobně je to již skutečně klišé, ale ZDRAVÍ máme jen jedno a je naší povinností jej opatrovat a chránit. Koneckonců jak chcete naučit své děti, aby správně jedly, pravidelně pily a celkově pečovaly o své tělo a zdraví, když jim vy sami nepůjdete příkladem?! Spokojení rodiče mají spokojené děti…

Článek převzat z časopisu Máma a já (07/2012)

Autor:
Publikováno: 20. 8. 2015

Srovnání Chlorelly z Číny, Taiwanu a Japonska (USA)

Je Chlorella bezpečná?

Chlorellu si lidé kupují pro zlepšení jejich zdraví a vitality, ale hlavně pro očistu organismu od znečištění, ve kterém běžně žijeme a zejména od těžkých kovů. O to překvapující byly informace o obsahu těžkých kovů v těchto produktech. Světová zdravotnická organizace WHO spadající pod strukturu OSN proto provedla v roce 2013 analýzu těchto výrobků s cílem zjistit jejich kontaminaci. Jaká je skutečnost, víte, co opravdu jíte?

Chlorellu pěstuje několik velkých firem, které většinou pocházejí z Asie. Poté se surovina upraví, anebo jen přebalí, a prodává si ji už každý distributor sám, pod svou značkou. WHO si pro testy vybrala vzorky od různých pěstitelů chlorelly z několika zemí. Jednalo se o surovinu od 17 různých dodavatelů, kterou poté testovala v renomované laboratoři, která se přímo specializuje na odhalování těžkých kovů v potravinách. Ve chlorelle se testovaly látky uvedené v tabulce.

Škodlivé látkyDetekční limit
(množství látky, které ještě lze změřit)
Hliník1,0 ppm
Arsen0,20 ppm
Kadmiun0,05 ppm
Olovo0,1 ppm
Měď0,05 ppm

Ze 17 dodavatelů se nakonec stalo konečných 10 testovaných, protože některé vzorky pocházely ze stejného zdroje. Výrobci chlorelly byly 3 z Číny, 3 z Taiwanu, 3 z Japonska a 1 z Koreje. Jelikož většina komerčně prodávané chlorelly je z těchto zemí, byli z testu vyloučeni pěstitelé z Indie a dalších zemí, protože množství jejich komerčně prodané chorelly je v celosvětovém měřítku zanedbatelné.

Ve studii byla zjištěna fakta uvedená níže, která by měl vzít na vědomí každý člověk, který konzumuje chlorellu.

1. Většina vzorků nebyla kontaminována rtutí, tj. obsah rtuti v nich byl tak malý, že nešel změřit.

Pouze u jednoho případu chlorelly původem z ostrovní Číny byla naměřena lehce zvýšená hladina rtuti. To je naprosto skvělá zpráva, protože ani ve vzorcích z Číny nebylo nalezeno kromě jednoho případu měřitelné množství rtuti. Výsledek je docela hodně překvapivý, zejména proto, že chlorella rtuť na sebe navazuje velmi silně.

2. Chlorella z Číny byla nejvíce znečištěná

Jak se dalo předpokládat podle celkového znečištění přírody v Číně, byla její chlorella nejvíce kontaminována těžkými kovy!

Škodlivé látkyDetekční limitPrůměrné hodnoty chlorelly z Číny
Hliník1,0 ppm29 ppm
Arsen0,20 ppm0,89 ppm
Kadmiun0,05 ppm0,17 ppm
Olovo0,1 ppm0,27 ppm
Měď0,05 ppm

Na znečištění Čínské chlorelly je dobré si všimnout, že má sice arsen, kadmium a olovo nadlimitní, ale je pod hodnotou 1 ppm. Více těchto škodlivých těžkých kovů nalezneme i v jablečné šťávě a v mořských plodech. Ke zvážení je ale velmi vysoká hladina hliníku, kterému bychom se v potravě měli opravdu vyhnout. Dle jednání JECFA, což je přidružená organizace k OSN, která se přímo zabývá obsahem a účinky jedů a dalších aditiv v potravinách, by měla být koncentrace hliníku v potravě snížena na maximálně 1mg/kg.

3. BIO chlorella z Číny je více znečištěná, než standardní chlorella z jiných zemí.

Nejvyšší koncentrace hliníku (33ppm) ze všech vzorků měla BIO chlorella z Číny.
Z toho můžeme jen usuzovat, nakolik ekologické a šetrné je BIO pěstování v Číně. A proč? Je to proto, že organické certifikace (USDA) nevyžaduje testování pro těžké kovy!

4. NEJČISTŠÍ CHLORELLA JE Z TAIWANU

Chlorella pěstovaná na Taiwanu ve velkých kultivačních bazénech dopadla ve všech testech nejlépe, obsahovala dle laboratorních testů ze všech testovaných vzorků nejméně škodlivých látek. Chlorella z Taiwanu je nejlepším zdrojem chlorelly vůbec a oproti čínské chlorelle je několikanásobně čistší.

5. Japonsko nepěstuje nejčistší chlorellu

Hodně lidí předpokládalo, že japonská chlorella bude nejčistší a její výroba bude nejvíce kontrolovaná. Testy ale ukázaly, že tomu tak není. Japonsko je pouze dobrá vývozní značka, pod kterou lidé čistý produkt očekávají se samozřejmostí. Dle laboratorních výsledků je japonská chlorella sice čistší, než čínská, ale čistoty chlorelly z Taiwanu nedosahuje.

Kontaminace hliníkem

Země původuMnožství hliníku v chlorelle
Čína29 – 70 ppm
Japonsko16 ppm
Taiwan7,6 ppm
Korea0 ppm

Abyste si mohli srovnat hodnoty hliníku chlorelly a ostatních potravin, můžete se podívat do tabulky níže, na kontaminaci hliníkem běžného jídla. Ačkoliv jsou hodnoty vyšší, než u chlorelly, je nutno poznamenat, že tyto potraviny nám neslouží k očistě těla. Na chlorellu je nutno nahlížet s mnohem přísnějšími kritérii, protože chlorellu potřebujeme co nejčistší, aby na sebe například hliník z potravy mohla navázat.

PotravinaObsah hliníku
Celer190 ppm
Fazole165 ppm
Pšenice a kukuřice140 ppm
Brambory100 ppm
Ananas100 ppm

6. Tabletky Chlorelly a plniva

Znepokojujícím zjištěním bylo, že mnoho výrobců používá do tabletek plniva - nejběžnější výplň je "uhličitan vápenatý". Tabletky poté můžou mít až a 500mg a jejich vzhled je skrnitý, díky směni zelené a bílé barvy. Koupi takové chlorelly se vyhnete díky čtení složení na obalu.

Souhrn poznatků studie WHO:

  • Kromě několika případů z Číny jsou komerčně pěstované vzorky chlorelly prakticky bez rtuti.

  • Chlorella pěstovaná v Číně je nejvíce znečištěna hliníkem a dalšími těžkými kovy, které i v malém množství mohou v našem těle způsobit nádorové onemocnění.

  • BIO chlorella z Číny je více znečištěná, než obyčejně pěstovaná chlorella v Korei a na Taiwanu.

  • Taiwan je producentem nejčistší Chlorelly dle všech laboratorních testů.

  • Japonsko není výrobcem nejčistší chlorelly.

  • Ačkoliv kontaminace chlorelly hliníkem je opravdu malá v porovnání s ostatními potravinami, které běžně konzumujeme, je nutné si uvědomit, k čemu nám chlorella slouží. Výsledky kontaminace chlorelly z Číny jsou jen průměrné a je možné, že u některých pěstitelů je koncentrace hliníku srovnatelná nebo i vyšší, než u běžných potravin. Taková chlorella nás už ale těžkých kovů z těla nezbaví.

Na závěr doporučujeme chlorellu kupovat pouze od ověřených výrobců. Pokud budete chlorellu kupovat od různých malých překupníků, nezapomeňte si vždy přečíst složení tabletek, protože je mohou nadstavovat různými plnidly. Je však také otázkou, zda jsou tyto skutečnosti u takového výrobku uvedeny ve složení. Výzkumem bylo prokázáno, že méně kvalitní chlorella a více kontaminovaná chlorella z Číny byla pro nákup mnohem levnější než vzorky z ostatních zemí (Taiwan).

Pamatujte na to, že srovnávat se dá pouze srovnatelné a každý 100% čistý a kvalitní výrobek má také svoji cenu, kterou nemůže konkurovat nekvalitním výrobkům.

Zdroj: http://www.naturalnews.com/039145_chlorella_heavy_metals_lab_tests.html

Autor:
Publikováno: 19. 8. 2015